Maarten van Rossumpad

In september beginnen we uitgerust aan een nieuwe lange afstandswandeling, het Maarten van Rossumpad. Dit pad dankt zijn naam aan een van de legeraanvoerders van de Hertog van Gelre. Zijn lijfspreuk was “Blaken en branden is het sieraad van de oorlog”. Misschien proeven we nog iets van die sfeer. In twee seizoenen wandelen we van ’s Hertogenbosch naar Steenwijk, een afstand van 384 kilometer. Het pad loopt door het Hollandse rivierenlandschap, volgt na Arnhem de Veluwezoom, buigt af naar de hogere en drogere Veluwe en loopt langs Apeldoorn en Vaassen richting de IJssel. Daar dalen we na de bossen af naar de IJsselvallei en de Overijsselse Vechtstreek. Tenslotte gaat het verder langs Dalfsen en Ommen door het Drentse landschap naar Steenwijk. We lopen door prachtige natuurgebieden en langs tal van historische plekken.

Het Maarten van Rossumpad is opgedeeld in 18 etappes van ongeveer 21 km, die niet in de logische volgorde worden gelopen. De volgorde is de beste route voor dat specifieke moment. Dat is gebaseerd op:

  • een verdeling tussen lange en korte busritten (reistijden korter/langer dan 1 uur
  • het feit of al dan niet horeca aanwezig is (broodje natuur kan alleen in september/oktober en april.
  • werkzaamheden die een deel van de route (tijdelijk) afsluiten (o.b.v. een melding op Wandelnet)
  • het eventuele overstromingsgevaar in het rivieren gebied (liever niet in maart/april
  • zwaarte van de etappe (combinatie hoogte en afstand)
  • vroeg donker worden in  november.

Deze elementen hebben de etappevolgorde bepaald, waarvan de eerste etappe op 20 september 2017 is gelopen. Bekijk hieronder het etappeschema.

Het zal niet altijd lukken om alle etappes van het Maarten van Rossumpad mee te lopen. Ziekte, of andere belangrijke afspraken kunnen natuurlijk roet in het eten gooien. Maar wat is mooier dan een langeafstandspad HELEMAAL te lopen? We proberen daarom wandelaars bij elkaar te brengen, die samen een etappe willen inhalen. Dat kan door je <<hier>> aan te melden voor het inhalen van een etappe.

Maarten van Rossumpad, klik voor grote kaart


 

Klik op de blauwe link voor informatie over de etappe

 


Deelname aan de wandelingen is geheel voor eigen risico van de deelnemer!