Wandel 4-daagse Linschoten 20-23/7 2020

Wat hebben wij met z'n veertienen genoten van de mooie en gezellige Linschotense wandelvierdaagse en wat
boften we met het ideale Hollandse weer! Margriet en Berna hadden vier leuke wandelroutes uitgestippeld en
om de beurt verzorgden zij de inwendige mens met een tussendoortje.

 

Op dag 1 stapten we eerst op de fiets naar Blokland en stalden ons rijwiel bij een kennis van Berna. We liepen de bekende route langs de plas en halverwege schonken een paar dames meegebrachte koffie aan de picknicktafel en trakteerde Berna op een zelfgebakken brownie!
Langs deels de andere kant teruglopend en genietend van koeien en het vogelleven op het water kwamen we weer bij de  fietsen en aanvaarden we de terugtocht naar ons dorp.

 

De tweede dag liepen we de landelijke Engherkade, te beginnen tegenover het Huis te Linschoten door het weiland en kregen we bij de picknicktafel op de hoek bij de Hollandse IJssel een lekkere abrikoos van Margriet!
De koffiepauze was dit keer Onder de Boompjes in Montfoort en de kwaliteit van de koffie werd hier alom geroemd!

 

Woensdag eerst met de auto (plus mondkapje)naar Kockengen en van daar te voet verder met al gauw het pontje over de “groote heijkoop” De foto's illustreren hoe soepeltjes dat ging! Alweer een prachtige wandelroute en onderweg koffie, appu of latte macchiato bij de Swiep, een uitkijktoren met horecagelegenheid buiten.
Terug langs het water en tijdens een rustmoment nog een heerlijk stuk watermeloen van Berna. De chauffeurs en -euses brachten ons weer veilig terug in Linschoten.

 

De laatste dag bleven we weer in de buurt en liepen via Cromwijk en de Singel in Woerden naar Plein 7, waar we op het terras weer genoten van een kop koffie. Nee, ook hier geen gebak, maar op de terugweg wel een lekkere ouderwetse Werther van Margriet! We maakten nog een ommetje langs de plas, om uiteindelijk weer via Kattenbroek op het Weidepad terecht te komen.
De frontlinie was al op weg naar het Wapen van Linschoten. in de veronderstelling dat daar geluncht zou gaan worden, maar gelukkig werden zij teruggeroepen, want op de hoek naar Overvliet stond Margriet haar echtgenoot gladiolen uit de delen!
Wat een feest! En niet in de dorpskroeg, maar bij Berna stond een overheerlijke lunch voor ons klaar op gezellig gedekte, bloemrijke tafels in haar mooie tuin!

Diet Zwart

Onze dank is groot en Corona moet weg, maar de vierdaagse mag blijven!!!