Over op Glasvezel?

In december worden de eerste huizen in Montfoort op het nieuwe Glasvezelnet aangesloten. Stapt u ook over naar glasvezel, dan is dit een belangrijk bericht.

Neemt tijdig een nieuw e-mailadres als uw huidige e-mailadres komt te vervallen.

Gebruikt u op dit moment e-mail van Ziggo of KPN dan komt uw e-mailadres te vervallen bij de  overstap naar glasvezel. Neem alvast nu een nieuw e-mail Account* en geef dit door aan bekenden en belangrijke instanties.  Gebruik vanaf dat moment uitsluitend het nieuwe e-mailadres. Na uw opzegging van Ziggo, of KPN is uw oude e-mailadres niet meer geldig.

Bekenden op de hoogte brengen
Laat iedereen weten dat uw e-mailadres is veranderd. Het makkelijkst gaat dit met een bericht naar uw hele adresboek. Let er wel op dat u alle adressen in het BCC vak plaatst, dan zijn de e-mailadressen niet zichtbaar voor de andere ontvangers.

Instanties op de hoogte brengen
Hiervoor geldt dat u het zelf moet aanpassen. Maak een lijstje van alle belangrijke instanties. Denk aan DigiD, de Belastingdienst, de ANWB, uw energieleverancier, zorgverzekeraar en huisarts. U moet daar inloggen om uw e-mailadres wijzigen.

Nieuwsbrieven
Bent u geabonneerd op een nieuwsbrief van Het Knooppunt en/of van andere instanties, denk er dan aan ook bij deze organisaties uw uw e-mailadres aan te passen. Anders ontvangt u na verloop van tijd geen nieuwsbrief meer.

*Nieuw e-mail Account
Wie een account aanmaakt bij Gmail van Google of Outlook.com van Microsoft
neemt een e-mailadres los van het Glasvezelabonnement. U hoeft dat adres nooit meer te wijzigen en u kunt in de toekomst eenvoudig van Provider wisselen. In Gmail kunt u ook gemakkelijk uw bestaande e-mailadres nog instellen, zodat u kunt controleren of er nog e-mails binnenkomen op het oude adres. Een goede beschrijving kunt u vinden op de website van Seniorweb. Stelt u uw privacy meer op prijs, dan kunt u overwegen een veiliger e-mailaccount te nemen, b.v. Protonmail. Voor KPN klanten bestaat de mogelijkheid het e-mailadres te behouden. Dit kost € 7,50 per maand en moet bij het opzeggen worden geregeld.

Automatisch e-mails doorsturen
Zo lang uw oude e-mailadres nog beschikbaar is, kunt u ontvangen e-mails automatisch laten doorsturen naar uw nieuwe e-mailadres. Ook kunt u een automatisch antwoord sturen, waarin staat dat uw e-mailadres is gewijzigd. U kunt dit bij de instellingen van Ziggo of KPN regelen. Ook kunt u dmv filter op uw bestaande e-mailadres controleren, of er nog e-mails op het oude adres binnenkomen. 


e-mailadressen die vervallen bij overgang naar glasvezel: 

Casema, HCCnet, Hetnet, Home, Planet, KPNMail, Telfort, xs4all, zonnet