Nieuwjaarswandeling 6-1-2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Nieuwjaarswandeling

Het is 6 januari 2020. De eerste maandag van een nieuw kalenderjaar en dat betekent voor de trouwe Knooppuntwandelaars dat er dan geen afzonderlijke wandeling wordt gelopen, maar dat we met z’n allen op stap gaan. Bij de voormalige Hoflandschool aan de Parklaan is het een drukte van belang. Er wordt gekust, geknuffeld, er worden handen geschud onder het uitwisselen van beste wensen voor het nieuwe jaar.
Ik stel mij voor dat in Linschoten een zelfde tafereel zich heeft afgespeeld.
Na al deze plichtplegingen is de vraag interessant of er voldoende auto’s zijn om iedereen te vervoeren naar Harmelen. Als alle auto’s zijn weggereden blijkt er gelukkig niemand moederziel alleen op de parkeerplaats te zijn achter gebleven. Via Mastwijk en de Blindeweg komt de hele meute veilig op de parkeerplaats aan de Groenendaal in Harmelen aan. Ook de wandelaars uit Linschoten sluiten zich aan. Langzaam zet een stoet van ruim 90 wandelaars zich in beweging op de door Gert Sluis en Rien Kemp uitgezette wandeling. We wringen ons door een schaarhekje heen en komen uit op het natuurwandelpad in de Middenwetering; lopen over een glibberige planken loopbrug – gelukkig met een stevige leuning – en maken een bocht naar het noorden om bij de bebouwde kom van Harmelen weer uitgeschaard te worden in de molenwijk. Daar gaan we op zoek naar de Oude Rijn; steken die over naar de Harmelerwaard op zoek naar de Sportlaan. Via de nu door kale bomen omzoomde Kasteellaan komen we weer in de bebouwde kom. Maar wie dacht rechtstreeks naar de koffie te kunnen wandelen, komt bedrogen uit. We maken nog een ommetje via de Tiendweg en de Ambachtsheerenlaan; passeren de Oude Rijn voor een tweede keer en over het voormalige jaagpad bereiken we na 4,7 km hotel/restaurant Het Wapen van Harmelen. Daar wringen we ons naar binnen; voor iedereen is er plaats; voor iedereen is er koffie of cappuccino en appeltaart al dan niet met slagroom. Als de rekening is opgemaakt blijkt, dat er 102 koppen kof-fie/thee zijn opgedronken en 97 punten appeltaart zijn opgegeten.
Tijdens deze gezellige happening neemt de voorzitter van Het Knooppunt, Theo van Kortenhof, het woord en wenst – voor ieder verstaanbaar zonder geluidsversterking – namens het bestuur een ieder de beste wensen en een goede gezondheid voor 2020.
Nadat alles naar binnen is gewerkt – en gedeeltelijk geloosd – wandelen we gemoedelijk via het stratencircuit weer naar de auto’s op de parkeerplaats.
Met een totale afstand van 5,9 à 6 km is het kalenderjaar voor de Knooppuntwandelaars weer open gelopen met dank aan de organisatie!
Johan de Jong

Meer foto's, klik <<HIER>>