Curling Montfoort

Curling Montfoort: leuk voor jong en oud!

Op dit moment zit heel Nederland weer in een gedeeltelijke lock down, maar er komen ongetwijfeld betere tijden aan.
De Montfoortse IJsclub en de Stichting Tent Activiteiten Montfoort (STAM) hebben de handen ineen geslagen om deze winter “Curling Montfoort” te organiseren.

Vanaf begin december t/m eind februari liggen in de (half open) STAM tent op het parkeerterrein bij het Sint Joseph twee curling banen van 15 meter lang.

Speciaal voor senioren

Vanaf 4 januari 2021 zijn, bij voldoende belangstelling, de woensdagochtenden en donderdagmiddagen speciaal gereserveerd voor de senioren. Wilt u deze winter gezellig komen curlen, meldt u dan aan via info@swomontfoort.nl.

Corona-proof Jeu de Boules op ijs.

Curling is een spel voor jong en oud. Bij dit “Jeu de Boules“ op ijs staat u bij het gooien van de steen gewoon op de vaste grond.
Bij binnenkomst in “de Soos” dient men zich te registeren en de handen te ontsmetten. Er wordt in de goed geventileerde, half open STAM tent gespeeld waarbij onderling afstand wordt gehouden. Iedere speler heeft zijn eigen Curling steen en na iedere wedstrijd worden de stenen ontsmet.
Na afloop is er binnen in “de Soos” gelegenheid voor een warme chocolademelk of iets sterkers. Het ‘napraten’ is zittend aan tafels van maximaal 4 personen én op 1,5 meter afstand.

De exacte invulling van “Curling Montfoort” hangt af van de toekomstige corona maatregelen. De jeugd t/m 18 kan in elk geval als eerste gaan spelen omdat voor hen geen sport beperkingen zijn gesteld. De organisatie van Curling Montfoort hoopt dat in de kerstvakantie families al gezellig met elkaar kunnen gaan curlen.
Zodra dat is toegestaan kan via www.curling-montfoort.nl een curlingbaan gereserveerd worden. Op de website staan de dagen en tijdstippen die beschikbaar zijn. Op één curling baan kunnen minimaal 2 en maximaal 12 mensen (in twee teams) tegen elkaar spelen. Curling is uitermate geschikt om gezamenlijk met uw (klein) kinderen te spelen.

Ook leuk vrijwilligerswerk

Via info@swomontfoort.nl kunt u ook aangeven of u één of meerdere middagen of avonden als vrijwilliger het spel wilt begeleiden. Het is leuk vrijwilligerswerk en zo bent u in deze donkere dagen er even tussenuit! Voor een versnapering wordt natuurlijk gezorgd.

Team Knooppunt
In Contact van december hebben wij een oproep gedaan om deel te nemen met het curlingteamteam van Het Knooppunt. U kunt zich hiervoor nog steeds opgeven bij Ton van der Made. Zoals eerder gezegd kan alles alleen doorgaan als het verantwoord is
volgens de Corona regels.