Rotte Rondjes wandeling

Wanneer:
12 juni 2019 hele dag
2019-06-12T00:00:00+02:00
2019-06-13T00:00:00+02:00
Waar:
Parkeerterrein Hockeyvelden Parklaan 4
Kosten:
€ 8,95
Contact:
Piet Verhoeff
0348 473321

Rotte Rondjes? Heel erg mooie Rotterondjes!!

Woensdag 12 juni a.s. willen we een mooie en afwisselende wandeling gaan lopen in het hart van Zuid-Holland. Er ligt daar een parel verborgen tussen kassengebieden en de nieuwbouwwijken van Bleiswijk en Rotterdam.

We beginnen met een deels beschaduwde wandeling rond de Zevenhuizer plas die groter is dan de grootste plas in Reeuwijk. We komen daarbij zelfs langs een boulevard met strand en moderne stedelijke architectuur. Vervolgens weer vooral natuur. Na 6 km staat er “Rotterdamse appeltaart” met koffie voor ons klaar bij De Strandgaper. Daarna lopen we langs het riviertje de Rotte tot we via een ophaalbrug oversteken naar een bosgebied, de Bleiswijkse Zoom, met de Rottemeren. Daar passeren we een Wellnessresort, let wel passeren, want deze wandeling is excl. toegang tot Elysium. Een wandeling door bosschages met doorkijkjes naar de meren en weer terug langs de Rotte met prachtig weids uitzicht. In dit gedeelte gebruiken we ergens onze lunch.

We vervolgen onze wandeling door een open landschap meest over natuurpaden richting de “Monte Cervino” om die te gaan beklimmen, althans de heuvel waarop de namaak klimrots staat. Voor wie het wat rustiger wil doen, is er een uitkijktoren waar nog meer van het landschap in de wijde omgeving te zien is.

Na de afdaling lopen we bij het Hoge Bergse Bos langs de skibaan waarbij we weer hoogtemeters maken. Eenmaal beneden gaan we richting de Rotte, na de brug doorkruisen we nog een paar bosschages waarna we tenslotte over de Strandweg de parkeerplaats bereiken. 

Een riviertje, meren en meertjes, leuke bospaadjes en weggetjes en een paar deels begroeide “bergen" met slingerpaden tot slot. Een erg mooie en afwisselende wandeling!

Helemaal nieuw is deze wandeling niet, maar het is zo’n mooie gevarieerde wandeling in een gebied waar je dit helemaal niet zou verwachten dat we deze weer op het programma gezet hebben.

 

Piet Verhoeff

Spoortunnel
Voor de liefhebber
zonder woorden

Informatie:

Vertrek: 9:00 Parkeerterrein hockeyvelden

Koffie-met: 11:00 (na 5 km) 

Lunch: in de natuur (broodje mee)

Loopafstand: ± 21 km

Terrein: Gedeeltelijk licht heuvelachtig

Kosten: 

Carpoolen: € 3,00
Koffie met Rotterdamse appeltaart met vanillesaus en slagroom: € 5,95

Maximum aantal deelnemers: 25Deze wandeling is gebaseerd op “Drie Rotte Rondjes” van de  >>Mooiste Routes een organisatie die prachtige (en ook gecontroleerde!) wandel-fiets en kanoroutes aanbiedt.

Uiteraard moeten de weersomstandigheden redelijk tot goed zijn om de wandeling door te laten gaan. 


Deelname aan de wandelingen is geheel voor eigen risico van de deelnemer!