Slot Zeist

Wanneer:
17 maart 2020 hele dag
2020-03-17T00:00:00+01:00
2020-03-18T00:00:00+01:00
Kosten:
€ 25,- incl. lunch
Contact:
Nellie Konincks
0348 467743

Slot Zeist is een van de mooiste en best bewaarde 17e-eeuwse buitens op de Utrechtse Heuvelrug. Het is een vorstelijke locatie met meer dan 300 jaar historie.
Daniël Marot en tijdgenoten drukten hun stempel op het klassieke barokke interieur. Regelmatig zijn er bij het slot ook exposities en muziek of theatervoorstelling. Er zijn rijk ingerichte zalen. Door het gilde krijgen we een rondleiding door het slot van 1 uur.
Tegen 13.00 uur is er de lunch, vervolgens heeft ieder de gelegenheid om de tuin in te gaan.
In de tuinen van Slot Zeist en van Slotlaan tot Centrum Zeist staat een unieke Beeldenroute centraal. In de tuinen zijn 30 beelden te bewonderen. Bij het gemeentehuis zijn dit er nog eens 15. Het is een serie beelden, die begonnen is in 2015 en sindsdien elk jaar gegroeid.
Wat heeft de kunstenaar met zijn beeld bedoeld? Misschien valt er dan nog wel meer in te zien dan u in eerste instantie dacht. Maar straks  hebben de beelden geen geheimen meer. En ook mooi meegenomen: u heeft en passant een heerlijke wandeling in het groene Zeist gemaakt.
Het einde is nog niet in zicht, er is meer te beleven. De route is ook uitgebreid met beelden van nieuwe kunstenaars in het heringerichte centrum. Eén van de laatste toevoegingen aan de beeldenroute is het beeld ‘Eden’ van Ram Katzir aan de 1e Hogeweg.
Een prachtig beeld, dat de gemeente mede met financiële steun van het Mondriaanfonds heeft aangekocht. Een idee van de beelden is te zien als u hieronder klikt.
Klik om folder te downloaden

In slot Zeist worden ook regelmatig unieke tentoonstellingen gehouden.
In december is dat Herman van Veen, die liedjes en tekstschrijver Is. Hij begon op zijn 60ste levensjaar nog te schilderen ook.
We weten nog niet welke expositie er in maart zal zijn.

Om 14.00 uur kan ieder op eigen gelegenheid een gedeelte van deze beelden gaan bekijken. Of als dat je interesse heeft kun je de tentoonstelling van dat moment gaan bekijken. Hiervoor heb je dan je museumkaart nodig.

Vertrek 10.15 uur uit Montfoort. Omstreeks 16.00 willen we weer richting Montfoort rijden.

 

 


Wij gaan er vanuit dat uw mobiliteit zodanig is, dat deelname aan deze activiteit geen problemen met zich meebrengt.

Buskosten zijn afhankelijk van de afstand die we afleggen, en variëren van €12,-- tot €15,-- en tenzij anders aangegeven zijn ook de lunchkosten voor de deelnemer