Tilburg en Hilvarenbeek

Wanneer:
20 februari 2020 hele dag
2020-02-20T00:00:00+01:00
2020-02-21T00:00:00+01:00
Kosten:
€ 30,- met MK, €42,50 zonder MK incl. lunch
Contact:
Nellie Konincks
0348 467743

We gaan naar Hilvarenbeek en brengen daar een bezoek aan kermismuseum “Soet en Vermaeck”. We worden ontvangen met koffie en een Brusselse wafel met slagroom. Op humoristische wijze maakt U kennis met de wereld van de kermis van zijn ontstaan tot 1950.
Het museum is gezellig ingericht met echte attracties. De kermis duurde vroeger 3 dagen en was het feest van het jaar.
Op bijzondere wijze wordt U betrokken bij het kermisgebeuren waarbij als rode draad is gekozen voor het rad van fortuin. U wordt betrokken bij het ballengooien, de schietsalon, touwtje trekken, het vlooientheater, de kop van jut enz. enz. We sluiten dit programma af met een gezamenlijke lunch.

Daarna gaan we naar het Textielmuseum in Tilburg.
We brengen onder leiding van een gids een bezoek aan het textiel lab, hier krijgt U een kijkje in de keuken van de fabriek voor textielontwikkeling. De presentatie laat een spraakmakend assortiment zien met huishoudelijk textiel ontwerpen door topontwerpers. De nadruk ligt op handmatige en industriële technieken, zoals weven, breien, borduren, lasersnijden enz. op het gebied van architectuur, interieur en mode.
U loopt midden door het productieproces van een nog volop werkende fabriek. Na afloop van de rondleiding kunt op eigen gelegenheid het museum verder ontdekken.
Er is een tentoonstelling over Black and White, Symboliek in Kunst & Design waarin kunstenaars de symbolische betekenis van zwart en wit naar hun hand zetten. Er is nog een tentoonstelling The Art of Lace. Haute couture van Chanel tot Iris van Herpen. Van Beyonce tot Koningin Maxima, Kant is volop in de mode. Er zijn tientallen verfijnde creaties met kant te zien van het ontwerp- t/m het maakproces. Er kan hier gebruik gemaakt worden van een luistertoer.

We vertrekken 8.30 uur uit Montfoort en verwachten tussen 17.30 en18.00 uur weer terug te zijn.


Wij gaan er vanuit dat uw mobiliteit zodanig is, dat deelname aan deze activiteit geen problemen met zich meebrengt.

Buskosten zijn afhankelijk van de afstand die we afleggen, en variëren van €12,-- tot €15,-- en tenzij anders aangegeven zijn ook de lunchkosten voor de deelnemer