Woerden

Wanneer:
5 november 2019 hele dag
2019-11-05T00:00:00+01:00
2019-11-06T00:00:00+01:00
Kosten:
€ 33,50 zonder MK. € 28,- met Mk (incl. carpoolen)
Contact:
Nellie Konincks
0348 467743

We gaan naar Woerden. Vertrek uit Montfoort om 9.15 uur en hopen rond 16.15 uur weer terug in Montfoort te zijn.
We gaan voor wie dit wil, carpoolen (€ 5.00 p.p.) incl. parkeerkosten of u gaat op eigen gelegenheid. Dan mag u € 5,00 in mindering brengen bij de afrekening.

Onder leiding van een “Gildegids” maken we een historische rondwandeling door het centrum van de stad.
Tijdens deze wandeling zullen de belangrijkste monumenten en structuurelementen bezichtigd worden. De Oostdam met zijn statige huizen, het kasteel van Woerden, de oude stadswallen, het Exercitieveld, het vroegere stadhuis, het nog vroegere Oude Raadhuis waarin nu het stadsmuseum gevestigd is, de verschillende kerken, het Arsenaal, het kazernecomplex, het voormalige klooster en de molen ‘de Windhond’ geven samen met een aantal oude woningen in de Voorstraat, de Rijnstraat en de Havenstraat een beeld van het oude Woerden.

Na de lunch op (eigen kosten en gelegenheid) bezoeken we in 2 groepen het stadsmuseum en het Kaaspakhuis
In het Stadsmuseum krijgen we een rondleiding. Het museum is gebouwd in 1501 als raadhuis en daarna nog diverse keren uitgebreid en aangepast. Het bevat nu nog steeds een in originele staat verkerende Vroedschapszaal uit rond 1600.
In het museum is er dan nog de tentoonstelling “Boeren van toen” schilderijen van leden van de Haagse school en toont het bikkelharde verleden van rond 1900. De-ze zijn van Jozef Israëls, Anton Mauve, Jan Hendrik Weissenbruch en Cornelis Vreedenburgh, zij nemen u mee naar lang vervlogen tijden met mooie landschappen en beelden uit het harde bestaan.
Verder zijn er in het museum te zien schilderijen van Leo Gestel en vondsten uit het Romeinse verleden van Woerden.

In het Kaaspakhuis beleef je een complete beleving van koe tot kaas.
Je krijgt een kijkje in de keuken van het moderne kaasmaken, kijkt mee in de kaasmakerij, ontdekt de finesse van het kaasmaken en ziet hoe de kazen in het pakhuis worden opgeslagen en leert meer over het rijpen van de kazen.

 


Wij gaan er vanuit dat uw mobiliteit zodanig is, dat deelname aan deze activiteit geen problemen met zich meebrengt.

Buskosten zijn afhankelijk van de afstand die we afleggen, en variëren van €12,-- tot €15,-- en tenzij anders aangegeven zijn ook de lunchkosten voor de deelnemer