Op pad in de Polder

Wanneer:
19 februari 2020 hele dag
2020-02-19T00:00:00+01:00
2020-02-20T00:00:00+01:00
Waar:
Parkeerterrein Hockeyvelden Parklaan 4
Kosten:
€ 13,00
Contact:
Piet Verhoeff
06 246 99 586

Deze wandeling door de Alblasserwaard gaat ruwweg door het gebied tussen de N216 en de A27. Onderaan begrensd door Schelluinen/A15 boven door de N214.
Het is een route met veel afwisseling! Denk dus niet alleen maar uitgestrekte weilanden te zien, de variatie aan geboomte heeft me aangenaam verrast. We lopen langs mooie boerderijen en burgerhuizen, want het is een gebied waar men graag woont. De wegen zijn soms beschut met af en toe een doorkijkje naar de polder. Een parel is het pad over de de kade langs de Giessen. We steken de Giessen over bij Pinkeveer waar eeuwenlang de postkoets Gorinchem - Schoonhoven - Gouda met een pont overgezet werd tot in 1883 een vaste oeververbinding werd aangelegd. Daar moest men dan nog wel tol betalen. Pinkeveer, waarschijnlijk omdat daar ook vee, pinken éénjarige koeien, overgezet werd op weg naar de markt in Gorinchem. We komen ook door een prachtig, 50 jaar geleden, aangelegd recreatiegebied, de Slingelandse Plassen. Zelfs het gedeelte langs de vrij drukke N214 is vol afwisseling.

De route gaat voor een zeer groot gedeelte over graspaden, maar er is bijna altijd een uitwijk mogelijk naar parallel lopende verharde wegen. Waar het echt niet mogelijk is om verhard te lopen, is het ook in de huidige natte periode grotendeels toch goed beloopbaar. Én dat gedeelte zou u niet willen missen! Het betreft nl. het gedeelte over de kade langs de Giessen, het schitterende kronkelende veenriviertje dat omzoomd is met natuur, molens en prachtig gelegen huizen.

Reacties op route.nl over deze route: 

"Dit is een van de mooiste wandelingen die we ooit hebben gelopen! (…) 

We vonden de Alblasserwaard altijd al heel mooi.

Deze wandeling bevestigde dat weer.”  "Wat een ontzettend mooie wandeling is dit!”

Zelf heb ik ook erg genoten bij het voorlopen van een deel van de route!

Ik zou zeggen: Mis het niet! Ga mee!

Piet Verhoeff


Informatie:

Vertrek: 9:30 Van het parkeerterrein bij de hockeyvelden

Lunch: "Thuis eten en drinken" Schelluinen

Loopafstand: ± 21 km

Terrein: Vlak, verhard en onverhard

Kosten: 

Carpoolen: € 3,00
Lunch : € 10,00

Minimum aantal deelnemers: 10Deze wandeling is gebaseerd op de wandeling "Op "pad in de Polder" van Route.nl, een organisatie die prachtige wandel- en fietsroutes aanbiedt.

Uiteraard moeten de weersomstandigheden redelijk tot goed zijn om de wandeling door te laten gaan. 


Deelname aan de wandelingen is geheel voor eigen risico van de deelnemer!