Limespad E05 Woerden – Utrecht

Wanneer:
1 april 2020 hele dag
2020-04-01T00:00:00+02:00
2020-04-02T00:00:00+02:00
Contact:
Siem Bos
0348 473725 of 0649612592

We beginnen deze wandeling op het Jaagpad langs de Oude Rijn in Woerden,  gaan onder de Limesbrug door en blijven het Jaagpad volgen richting Harmelen. Nadat Harmelen is verlaten blijven we langs de Leidse Rijn lopen richting De Meern.

Langs de Zandweg in de Meern zijn de grondsporen en houtresten van een wachttoren uit de eerste eeuw na Chr. ontdekt. We steken de Leidse Rijn over en lopen de wijk Veldhuizen in. Lopen door Milan Viscontipark in dit gebied is het Romeinse schip opgegraven dat nu in de Hoge Woerd te zien is.Via een asfaltpad komen we in Park De Balije, de straten rondom Park De Balije verwijzen naar het Romeinse verleden. Vervolgens lopen we door park Kloosterpark, Mauritspark, Meentpark naar de De Hoge Woerd.

Je wandelt de omwalde kazerne De Hoge Woerd binnen, waar de resten liggen van een Romeins castellum. De hoofdstraat door het fort brengt je naar de wachttoren. Vanuit de forten voerden soldaten patrouilles uit langs de grens met de wachttorens als belangrijke steunpunten  Het geconserveerde schip De Meern 1 is permanent tentoongesteld in Castellum Hoge Woerd.

We lopen nu richting Park De Hoge Weide het bestaat uit drie heuvels met uitzicht over de nieuwbouwwijk gaan de Dafne Schippersbrug over en komen in Utrecht. De brug verbindt de wijk Leidsche Rijn met de wijk Oog in Al. Bij zwembad de Hommel lopen we weer langs de Leidse Rijn en gaan richting Park Oog in Al het eindpunt van deze wandeling.

Jaagpad bij Harmelen
Romeinse schip De Meern 1
Castellum Hoge Woerd

Overzichtkaart Limespad

Klik op de kaart voor grotere versie


Deelname aan de wandelingen is geheel voor eigen risico van de deelnemer!