Limespad E02 Leiden – Alphen a/d Rijn

Wanneer:
30 oktober 2019 hele dag
2019-10-30T00:00:00+01:00
2019-10-31T00:00:00+01:00
Contact:
Siem Bos
0348 473725 of 0649612592

We beginnen deze tweede etappe in Leiden en gaan via voormalige Leidse vuilstortplaats De Bult (nu een park) naar het Rijn-Schiekanaal en vervolgens naar Polderpark Cronesteyn richting Zoeterwoude-Dorp, gelegen in het meest westelijke deel van het Groene Hart.

In deze omgeving vindt je een grote concentratie aan kaasboerderijen. Naast de vele boerderijen en molens wordt dit gebied gekenmerkt door een open en waterrijk landschap.

We wandelen over het Weddepad waar je weidevogels zoals de kievit, grutto en tureluur kunt spotten. Vervolgens passeren we de Westvaart een belangrijke waterafvoer voor het water uit de droogmakerij Noord-plas in Hazerswoude Dorp. Daarna zien we fier in het landschap staand de 17e-eeuwse molens de Rode en Blauwe Wip ze malen nog wel, maar hebben geen functie meer in de waterhuishouding.

Via het Kerkvaartpad wandelen we richting buurtschap Rietveld en passeren de 16e eeuwse Compierenkade welke de grens vormt tussen de polders Kerk en Zanen en de Polder Rietveld. Van deze kade loopt de route langs een kwekerij de Spijkerboorse Kade op Hier een prachtige uitzicht op de polders met hun lange, smalle akkers kromme wilgen en essen.

Via het Rietveldsepad lopen we vervolgens naar Alphen a/d Rijn het eindpunt van deze wandeling.

Een wandeling door parken, polders en gehuchten in het westelijke deel van het Groene Hart.

Polderpark-Cronesteyn
Molen de Blauwe Wip
Het Kerkvaartpad

Overzichtkaart Limespad

Klik op de kaart voor grotere versie


Deelname aan de wandelingen is geheel voor eigen risico van de deelnemer!