E18 Ruinerwold – Steenwijk

Wanneer:
24 april 2019 hele dag
2019-04-24T00:00:00+02:00
2019-04-25T00:00:00+02:00
Contact:
Siem Bos
0348 473725 of 0649612592

Bekijk route: E18


De laatste etappe......

We zijn benieuwd wie van de wandelaars mag claimen het Maarten van Rossumpad volledig te hebben uitgelopen, we zullen dat aan het eind van deze wandeling zien.

Voor we feestelijk gaan afsluiten moet er eerst nog een pittige etappe worden gelopen, die begint in Ruinerwold. Misschien dat in Ruinerwold de duizend langs de weg geplante hoogstam perenbomen in bloei staan, dat is best een bijzonder gezicht.

We kunnen direct tempo maken als we de eerste 2 km naar de Oude Vaart lopen.

De Oude Vaart werd de verbouwde Rogge vervoerd naar Meppel.

Over de vaart komen we bij het landgoed Overcinge. We komen nu in het echte Drentse landschap met veel groen. We vervolgen naar het Dorpje Darp waar we onze lunch gebruiken.

Darp ligt aan de Bisschopsberg, waar de boeren hun tienden moesten overdragen aan de Bisschop van Utrecht. Doordat de Drenthen dat weigerden ontstond in 1227 de slag bij Ane. Nadien werden de belastingen niet meer betaald

Na de lunch gaan we op weg naar ons eerste hunebed. Eerst een stukje heide, dan klimmen we over de Havelterberg (maar 19 m), passeren het Nivon Hunehuis en komen dan bij hunebed D53. Nadat we de keien hebben bekeken, volgt een prachtig stukje natuur als we tussen 2 militaire oefenterreinen door manoeuvreren naar het lintdorp Kallenkote. We zijn nu al onder de rook van Steenwijk als we onder de snelweg N32 doorgaan. We slingeren door de wijken Nieuwe Gagels en Gagels naar het oude centrum en dan nog een stukje naar het station en het EINDPUNT is bereikt. Tijd voor een hapje en een drankje! 

Bloesem op de Dr. de Larijweg Ruinerwold

Overcinge

Hunebed D53 Havelte

Station Steenwijk Einde Maarten van Rossumpad


Let op: In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk, in de praktijk wel!

Overzichtkaart

Maarten van Rossumpad

Klik op de kaart voor

een grotere versieDeelname aan de wandelingen is geheel voor eigen risico van de deelnemer!