E10 Zwolle – Dalfsen

Wanneer:
26 september 2018 hele dag
2018-09-26T00:00:00+02:00
2018-09-27T00:00:00+02:00
Contact:
Siem Bos
0348 473725 of 0649612592

Dit is de 1e etappe van het seizoen 2018/2019. Net zoals in het 1e seizoen, worden de etappes niet in volgorde van het pad gelopen. De volgorde wordt bepaald door rijafstand, hoogteverschil en eventuele blokkades. Dus de 1 keer een verre rit en de volgende keer weer dichterbij, kortom afwisselende volgorde. Aan het einde zijn alle etappes gelopen en is het Maarten van Rossumpad volledig gelopen.

Nu de etappe van 26 september.

Na een rit van iets meer dan een uur komen we aan in Windesheim en beginnen direct aan de tocht door de Molenpolder, een vogelreservaat waar de zeer zeldzame kwartelkoning wordt waargenomen, maar de kans dat we die zien is erg klein. We lopen aan het eind van de polder tegen de Soestwetering aan en volgen die tot de brug. Die gaan we over.

De Soestwetering stamt uit de 13e eeuw en is dus met de hand gegraven.

We volgen nog een tijdje de Soestwetering, voor we afbuigen naar de kleine buitenplaats De Colckhof. Dit landgoed is aangelegd in de Engelse landschapsstijl met glooiende grasvelden, kronkelpaadjes en waterpartijen. Echt een stukje om van te genieten.

Uit het prachtige park lopen we vrijwel direct langs de havezate “Den Alerdinck”. In de 16e eeuw is het huis tot de grond toe afgebroken en opnieuw opgebouwd. Met de talloze aan- en verbouwingen heeft het zijn huidige bijna vierkante vorm en is nu een feest- en congrescentrum.

We lopen nu naar het Overijssels Kanaal en wringen ons door de kruising van de N35 en het kanaal naar de andere kant. Bij de Bolderbrug gaan wij de Slennebroek in. Oorspronkelijk een moeras, nu singels en bossen, in ieder geval een landschap dat ons zeker zal bevallen. Hierna blijven we overwegend in bossen, met als middelpunt het Sterrenbosch.

Iets verder vinden we “De Aalhorst”, gebouwd als een havezate met omgracht terrein. Recht voor het huis, in de zichtas, strekt zich een ‘Grand Canal” uit. Alsof het nog niet genoeg vinden we een kilometer verder het fraaie “Den Berg“, gebouwd in 1703. We lopen over lange rechte lanen door het park.  We gaan het park uit en vinden na ± 2 km onze bus bij (Roofslot) Rechteren.

De Colckhof
Den Aalhorst
Havezate Den Berg
Kasteel Rechteren


Let op: In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk, in de praktijk wel!


                           De wandelroute voor deze dag, gebruik je muiswieltje om in te zoomen


 

Maarten van Rossumpad, klik voor grote kaart


Deelname aan de wandelingen is geheel voor eigen risico van de deelnemer!