Achterhoekse Wandel 4-daagse 29-5-2019

Achterhoekse Wandel Vierdaagse.

Het was voor de negende keer dat een groep wandelaars van “Het Knooppunt” deelnam aan een landelijke vierdaagse. Dit jaar viel de keuze op de Achterhoekse Wandel Vierdaagse en streken 28 leden tussen de 60 en 90 jaar neer in het Centrum van Doetinchem.
In voorgaande jaren werd deelgenomen aan de vierdaagse in Odoorn, Geuldal,
’t Gooi en Alkmaar.
Van 29 mei tot en met 1 juni werd dit Achterhoekse wandelfestijn met een afstand keuze van 12-20-30- en 40 km. gehouden.
Hotel “De Graafschap” waar we deze vier dagen logeerden stond op 100 meter van start en finish.
Welke afstand men ook koos, men kon het hart ophalen aan de rijke cultuurhistorie en mooie natuur van de Achterhoek. Iedere wandeldag stond in het teken van een plaats of buurtschap.
Dag 1: Dag van Bronckhorst: Deze gemeente is ontstaan uit een gemeentelijke herindeling in 2005 en vormt met zijn 44 woonkernen de grootste plattelandsgemeente van Nederland.
Bijzondere bezienswaardigheden zijn o.m. Stadstuin “Amphionpark”, de Coulisselandschap rond Zelhem en de Lambertikerk.
Dag 2: Dag van Montferland: Een route die voor het grootste deel door bossen en natuurgebied gaat maar ook door de schilderachtige dorpen Kilder, Beek en Zeddam loopt.
Dag 3: Dag van Doetinchem: Via een sluizencomplex in de Oude IJssel komen we in natuurgebied de Slangenburg met het gelijknamige monumentale kasteel “Slangenburg” en het dorp Gaanderen met Sluizen-stuwcomplex De Pol.
De route gaat ook door het in 1954 gebouwde stadion “De Vijverberg” van voetbalclub “De Graafschap”.
Dag 4: Dag van Keppel: Op de laatste dag wordt er via Laag Keppel en Hummelo rondom de Oude IJssel gelopen. Bezienswaardig is de aan de dorpsstraat te Laag-Keppel gelegen Watermolen met daar achter de Spinnenkopmolen. Ook heel bijzonder is “Het Wapen van Heeckeren” te Hummelo, onze laatste rust- en verzorgingsplaats.
Het waren vier onvergetelijke, heel goed georganiseerde wandeldagen met uitstekend wandelweer. We hebben genoten van de mooie natuur, de prachtige bossen, de idyllische dorpjes en de adembenemende landgoederen in de mooie Achterhoek.
Onze groep bestond uit 28 sportieve wandelaars die naar keuze 12 of 20 km. wandelden.
Na afloop, meestal zo rond 15.00 uur, werd er gezamenlijk op een van de vele terrassen onder het genot van een drankje gezellig nagepraat.
Om 19.00 uur waren in een restaurant, tegenover het hotel, tafels voor ons gereserveerd en konden we met z’n allen heerlijk dineren.
Voor diegenen die nog energie over hadden, kon er voor het slapen gaan nog een kaartje worden gelegd.
We kijken weer terug op een zeer geslaagde vierdaagse en zoals werd gezegd is dit niet meer weg te denken in het wandelprogramma van “Het Knooppunt” ….. dus er zijn alweer kamers gereserveerd van 20-23 mei 2020 in Hotel “De Graafschap” in Doetinchem.
Op de site van “Het Knooppunt” zijn een aantal foto’s geplaatst.

Ad Vlooswijk.

Meer foto's?  Klik <<HIER>>