Wijnproeverij 11-12-2020

Het Knooppunt College hield op vrijdagmiddag 11 december 2020 een eerste digitale lezing. Ondanks het feit dat dit gebeuren op een nieuw fenomeen van communicatie was gebaseerd, met heel wat scepticisme tot gevolg, hadden zich volgens schatting zo’n 35 à 40 personen voor deze sessie aangemeld. Voorwaar een hoopgevende start!

Het College hoopt méér lezingen in deze Corona-tijd door middel van de digitale snelweg voor de leden te organiseren. Dit onderstreept nog maar weer eens de zin van de oproep van onze voorzitter aan alle leden die nog geen e-mailadres met onze organisatie hebben gedeeld om dit nu echt te doen. Anders mist men de boot, zogezegd.

Mocht je dus Knooppunters kennen die op je vraag of zij hun e-mailadres met Knooppunt hebben gedeeld en zich ingeschreven hebben voor de nieuwsbrief met “neen” moeten beantwoorden, schroom dan niet hen aan te sporen dit onverwijld te regelen!

Over de lezing: gedurende zo’n 2 uur hield vinoloog Marcel Oostendorp van Proef en Plezier te Montfoort een enthousiast relaas over diverse aspecten van wijn(zie foto).


Na een korte pauze werden de deelnemers uitgenodigd de 5-tal door hemzelf thuisbezorgde wijnen te decanteren en te proeven. Marcel gaf daarbij bevlogen toelichting en wel dusdanig dat de hele seance een dik half uur langer in beslag nam dan gepland. De lezing annex proeverij bleek bij een korte enquête te resulteren in 3,8 op een schaal van 0(ontevreden) en 5(zeer tevreden).


Als ik vroeger van school thuis kwam met zo’n uitkomst, dan ging de vlag uit! Voor ons alle reden door te gaan op de ingeslagen weg. De deelnemers beoordeelden de geschiktheid van deze vorm op een 4,4 en de kans op hun toekomstige deelname op 3,7 !

Bij de afsluiting ontving Marcel voor zijn inzet uit handen van Martin van Gaalen een presentje: wat lekkers uit onze eigen Montfoortse Molen. Zeer verdiend!

De reacties spreken voor zich! Het was ook voor het College een leerzame middag tijdens welke er het één en ander best nog wel wat beter. Gebrekkige apparatuur en onze onbekendheid met de ins en outs van dit nieuwe fenomeen lagen daaraan ten grondslag.

Maar……al doende leert men, toch?

Alles in aanmerking genomen een geslaagd evenement in deze contactarme periode.

Reacties

Nettie Kuijer:

Zoomproeverij was zeer geslaagd. Lastig inloggen, want mijn tablet wilde niet meewerken. Maar toch gelukt via mijn smartphone. Coronaproef !!
Heel anders dan de proeverij jaren geleden in Antoniushof, daar was het gezelliger, zeker met al die bijzondere hapjes tussendoor. Maar deze Coronaproefproeverij was een leuke ervaring. Dank!
Met vriendelijke groet,
Nettie Kuijer

Mariet Hoogenboom:

Bedankt voor jullie inzet en de vele uurtjes, die er in zijn gaan zitten.
De wijnen geproefd en beoordeeld, samen met mijn zoon en zijn vrouw!
De Chardonnay en de Montepulciano d’Ab waren favoriet. We hebben er van genoten.

Gerrit Langerak:

Dag Martin,
We hebben genoten van de wijnproeverij, heel erg leuk en voor herhaling vatbaar. Bedankt voor het organiseren .
Hierbij een foto … Helaas staat Hilda er niet op, zij maakte de foto….?
Voor nu een fijn weekend, en fijne feestdagen toegewenst.
Hartelijke groet,
Gerrit Langerak.

Gudy Berkman:
Het kostte ons erg veel moeite om bij de lezing te komen, daardoor hebben we het eerste deel gemist. We hebben geen idee waar het door kwam, Pas na de laatste keer doorgeven van het inlogadres lukte het. Overigens was dat hetzelfde adres als we aldoor gebruikten! Martin hartelijk bedankt voor het organiseren, we (Hans en ik en Toos Hornman) hebben het heel gezellig gevonden, we doen zeker weer mee een volgende keer. Helaas zijn we de foto vergeten te nemen, dat komt dan bij een andere gelegenheid!

Ton en Marian van Rheenen:
De beeldkwaliteit was prima ook doordat we de laptop aan de tv gekoppeld hadden. Helaas kregen we het geluid niet via de tv. Terwijl dat wel het geval was met YouTube toen we het uit probeerden. We gaan nog uitzoeken hoe dat kan.
Doordat onze buren op de helft kwamen meeproeven en het geluid te zwak was op afstand hebben we het tweede deel niet echt meer gevolgd.
De presentatie zou nog wat pakkender kunnen. Een filmpje en de presentator vol in beeld maakt het denk ik aantrekkelijker. We zijn met allerlei documentaires tegenwoordig natuurlijk erg verwend. Minutenlang een beeld met korte tekst is handig op de achtergrond, maar niet te lang vol in beeld Daar blijf je niet alsmaar naar kijken. Het is leuk als je de presentator enthousiast ziet vertellen.
Tot onze spijt zijn we in gebreke gebleven met het maken van de sfeerfoto, terwijl het toch zo sfeervol was met de buren. En de hapjes, flessen en glazen op de tafel.
Ik hoop dat je iets hebt aan de reactie en laat het maar horen als je nog vragen hebt.
Groeten, Ton en Marianne

Rob Hagedoorn:

Het was een leuk presentatie en zeker in kleine kring thuis extra onderhoudend. Het was erg jammer, dat het geluid onvoldoende was. In onze doelgroep zitten veel leden met verminderd gehoor of hoortoestel. Een extra nadeel was dat de presentatie in de huiskamer door meerdere personen moest worden gezien en gehoord. Maar het idee spreekt zeker aan en graag een vervolg.
Ga zeker door met deze vorm. Ondertussen ga ik bekijken hoe ik mijn eigen apparatuur kan verbeteren (versterker, koppelen hoortoestellen, e.d.)
Groet
Rob